Psycholoog Wageningen

Praktijk van Leonieke Pool
bg

Wat kenmerkt mijn aanpak?

In mijn praktijk kun je rekenen op persoonlijke en hoogwaardige psychologische hulp. Ik heb mijn opleidingen en mijn eigen therapeuten met de grootste zorg uitgekozen om zo ook aan mijn cliënten de begeleiding te kunnen bieden zoals ik dat wil: van gedegen kwaliteit en met een grote kans op een geslaagde uitkomst.

Door mijn brede achtergrond is het mogelijk om heel persoonlijke en gerichte hulp te bieden bij de meest uiteenlopende vraagstukken.

Mijn werkwijze kenmerkt zich door een open houding en ik benader jou op gelijke voet; ik had kunnen zitten waar jij zit en ik zie jou niet als patiënt maar als een gezond persoon in ontwikkeling. Ik geloof in jou eigen veerkracht en zelfhelend vermogen. Waar je op dit moment ook mee zit, ik zal er met begrip, respect en liefde naar kijken, wetende dat jij alleen maar begeleiding nodig hebt bij het je weer herinneren van jou eigen autonomie en kracht. Het werken aan jezelf zal er op gericht zijn je weer hier mee in contact te brengen.

Zachte heelmeesters maken stinkende wonden die de situatie er vaak alleen maar erger op maken. Dat ik grondig te werk ga wil niet zeggen dat er niet een zekere lichtheid in de therapie kan zitten. Juist wel! Een gezonde afstand creëren tussen jou en je klacht bevorderd je onthechting ervan en maakt groei makkelijker. Dit doe ik door het niet te zwaar te maken; ik zie dat we onze problemen vaak te groot maken, wat een vorm van aandacht is die je situatie vaak in stand houd. Een snufje humor kan geen kwaad. Dat neemt niet weg dat ik je klacht niet serieus erken overigens, dit kan naast elkaar bestaan.

Wanneer je bij een reguliere basispsycholoog, huis- of natuurarts niet meer verder komt of je hebt het gevoel dat de hulp ontoereikend was, zou het zonde zijn als je je daarbij neerlegt. Er is vaak toch nog vooruitgang mogelijk.

De begeleiding die je bij mij ontvangt komt voort uit een combinatie van een brede kennis van de psychologische wetenschap en een juiste intuïtie. Dit laatste is geen verholen projecteren maar een kunst die wordt gevoed door deskundigheid, ervaringen, boerenverstand en de wijsheid van het lichaam.

Psycholoog Pool in Wageningen

Leonieke Pool

  • Geregistreerd psycholoog
  • Geen lange wachtlijst
  • Geen verwijsbrief nodig
  • Vergoeding (deels) mogelijk
Lees meer over mij

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen