Psycholoog Wageningen

Praktijk van Leonieke Pool
bg

Ondersteuning bij negatief zelfbeeld

Wat ik veel zie is zelfkritiek. Vaak bovenop een ander thema zoals boosheid, verdriet of somberheid. Vaak is er een klacht en daar veroordelen we onszelf ook nog om, vaak onbewust overigens. Zo draai je helemaal vast. Ik kan je helpen om jezelf weer te aanvaarden, want dat heb je wel in je zitten, de capaciteiten om jezelf te ondersteunen in plaats van af te breken alleen zijn deze niet gezond ontwikkelt.

We hebben als kind vaak wel geleerd om onszelf op de kop te zitten maar niet de stem in onszelf leren kennen die onszelf bekrachtigd en liefdevol toespreekt. Deze kant van onszelf blijft onderontwikkeld. Negatief over jezelf denken heeft veel invloed op alle vlakken in je leven zoals je relaties, carrière en gezondheid. Je ontkracht jezelf en dat mag je heel letterlijk nemen. Je voelt je moe en kan niet veel aan op een dag. Verder herken je je misschien wel in het ontbreken van een gemak en flow in je leven. Gaan de dingen bij jou stroef en lijkt niets vanzelf gaan. Dan kan het heel goed zijn dat je gehecht bent aan negativiteit waardoor je jezelf en het leven steeds in de weg staat.

Streng en kritisch zijn naar onszelf zit soms zo ingesleten dat we het niet meer herkennen als oorzaak van onze aanhoudende klachten. Ik kan je een spiegel voorhouden en zo kun je je eigen stemmen leren kennen. Welke stem kies jij, je liefdevolle stem die altijd achter je staat in al je keuzes of je afwijzende stem die steeds zegt dat het niet goed of goed genoeg is...

Wanneer je kiest voor liefde dan zul je merken dat het leven jou continue ondersteunt waar het maar kan. Doordat je positiviteit uitstraalt is dat ook wat je terugkrijgt.

Dankbaarheid is een van de mooiste trillingen die je kunt voelen. Een gevoel van dankbaarheid maakt je sterk en gezond en trekt het beste voor je aan. En het verstevigt je eigenwaarde.

Misschien lijkt dit onmogelijk voor je en heb je dingen meegemaakt die het vertrouwen in jezelf hebben aangetast. Dan kunnen we samen onderzoeken wat er in de weg zit. Want ook jij hebt recht op de liefde van jezelf.

Klik hier om een afspraak te maken voor ondersteuning

Tags: negatief zelfbeeld, ondersteuning, therapie, wageningen

Psycholoog Pool in Wageningen

Leonieke Pool

  • Geregistreerd psycholoog
  • Geen lange wachtlijst
  • Geen verwijsbrief nodig
  • Vergoeding (deels) mogelijk
Lees meer over mij

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen