Psycholoog Wageningen

Praktijk van Leonieke Pool
bg

Depressiviteit en aanhoudende somberheid

Is jou stemming al voor langere tijd erg negatief en heb je last van een neerslachtigheid die sterker is dan gewoon een dipje dan kan het zijn dat er sprake is van een depressie. Herken je je in de volgende uitspraken en omschrijvingen: “voor mij hoeft het zo niet meer”, blijdschap en vreugde zijn jou vreemd, het gevoel dat elke dag een opgave is en elke dag ‘zwart’ kleurt. Je hebt geen hoop meer op verbetering en je verheugd je op niets meer. Je hebt er de energie niet meer voor...

Twijfel dan echt niet langer en vraag om hulp. De kans dat je zult opknappen is echt nog aanwezig ook al voel jij dat nu niet zo en ervaar jij vooral hopeloosheid en zie jij geen uitzicht.

Depressie betekent letterlijk vertaald ‘onderdrukking’. Het is een bepaald gedrag wat we onszelf aandoen. We onderdrukken ons zelf of een bepaalde ervaring of oud gevoel. Dat betekent dat jij dat ook, met de juiste begeleiding, kunt veranderen. De beweging van binnen naar buiten (innerlijke wereld naar buiten) is verstoord. Niets valt jouzelf hierin te verwijten, dit is gedrag wat je je ooit hebt aangeleerd en onbewust een leefwijze is geworden tot dat het je ziek heeft gemaakt.

Wanneer je negatieve gevoelens gaat onderdrukken, komt alles stil te staan, de stroming is uit je leven geraakt. Ook positieve gevoelens komen op een gegeven moment niet meer naar boven.

De begeleiding zal er uit bestaan om deze beweging weer los te maken en op gang te brengen. Stap voor stap en niet sneller dan jij wilt.

Neem gerust contact met mij op voor vragen of voor het maken van een eerste afspraak


Tags: depressie, somberheid, slecht in je vel zitten, psycholoog, therapie, wageningen

Psycholoog Pool in Wageningen

Leonieke Pool

  • Geregistreerd psycholoog
  • Geen lange wachtlijst
  • Geen verwijsbrief nodig
  • Vergoeding (deels) mogelijk
Lees meer over mij

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen