Psycholoog Wageningen

Praktijk van Leonieke Pool
bg

Therapie in Wageningen bij somberheid

We hebben allemaal onze dag wel eens niet, maar heb jij last van langdurige somberheid en voel je je vaak neerslachtig? Lijkt er een deken over je heen te hangen? Vaak laten we dit niet zien aan de buitenwereld.. wat het gevoel van eenzaamheid of doelloosheid alleen maar versterkt. Je voelt je vlak maar in het openbaar zet je een glimlach op.

Herken je je in een mat en huilerig gevoel en is het al lang geleden dat je heerlijk hebt genoten en ontspannen? Er zit dan iets in de weg. Misschien weet je het zelf of misschien begrijp je jouw gevoelens juist niet maar we kunnen er in ieder geval werk van maken. We kunnen samen uitzoeken wat de oorsprong is van jou gemoedstoestand.

De eenvoudige uitdrukking ‘achter de wolken schijnt de zon’ is eigenlijk van grote waarde en ik ben het hier helemaal mee eens. Alle nare dingen gaan voorbij en het wordt weer beter. Soms heb je iemand nodig die die wolken een zetje geeft zodat jij weer de zon kan voelen.

Een ander gezegde uit het Hebreews: ‘This too shall pass’ omschrijft eigenlijk hetzelfde en leert ons te vertrouwen op leven. Het helpt om je toestand van dit moment te aanvaarden in plaats van te veroordelen of af te keuren, je wilt er van af, dat begrijp ik.. maar het afwijzen van het nare gevoel maakt het juist sterker. Er wil juist iets gezien en gevoeld worden. Het woord shall geeft je de zekerheid dat het hoe dan ook overgaat. Vroeg of laat, het ZAL voorbijgaan. In dat vertrouwen je toestand aanvaarden is eigenlijk alles wat je hoeft te doen en daarin kan ik je ondersteunen.

Kom langs voor een afspraak

Wil je meer informatie over wat ik voor je kan betekenen of zou je graag een afspraak maken? Neem dan gerust contact met mij op. Je bent van harte welkom.


Tags: somberheid, neerslachtigheid, therapie, wageningen

Psycholoog Pool in Wageningen

Leonieke Pool

  • Geregistreerd psycholoog
  • Geen lange wachtlijst
  • Geen verwijsbrief nodig
  • Vergoeding (deels) mogelijk
Lees meer over mij

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen