Psycholoog Wageningen

Praktijk van Leonieke Pool
bg

Relatietherapie in Wageningen

Problemen die zich voordoen in onze relaties met anderen hebben vaak hun oorsprong in ons familiesysteem en onze jeugd. Daar heb je misschien zelf wel een idee van wat dat precies is. Dit kan bijvoorbeeld zijn een scheiding van de ouders, drank- of drugsgebruik binnen het gezin, overlijden van een van de ouders, broertje of zusje, misbruik en verwaarlozing.

Maar zoiets concreets hoeft niet perse aan de orde te zijn om toch iets als kind te hebben meegemaakt wat nu voor problemen zorgt. Vaak spelen de onbewuste patronen binnen het gezin een rol in ons volwassen leven. Het kan interessant zijn om dit uit te zoeken. Kinderen zijn intens loyaal en liefhebbend naar hun ouders toe en nemen onbewust vaak heel wat over. Wat heb jij gedragen voor je moeder of vader, wat wilde jij als kind oplossen voor hen...

Problemen uiten zich in relaties

Deze patronen worden vaak zichtbaar in onze huidige relaties. Met onze partner, kinderen, vriendschappelijke en zakelijke relaties. Als je steeds een bepaald type partner aantrekt of een bepaald type leidinggevende, of je hebt al heel lang problemen met je geliefde of je baas, kunnen dat tekenen zijn van het herhalen van een patroon uit je jeugd. Door hieraan te werken kun je de vicieuze cirkel doorbreken. Je zult er verstelt van staan hoeveel je zelf ten goede kunt veranderen in je relaties.

Om hardnekkige patronen (soms al generaties lang) te doorbreken is het goed om deze uit je energie systeem te halen door middel van een energetische behandeling. Ongezonde banden met het familiesysteem zijn terug te zien als blokkades in ons energieveld. Op de lange duur kunnen deze zorgen voor psychische en lichamelijke klachten.

Maak een afspraak voor relatietherapie


Tags: relatietherapie wageningen, relatieproblemen, ontrouw, scheiden of samenblijven, liefde, hoop

Psycholoog Pool in Wageningen

Leonieke Pool

  • Geregistreerd psycholoog
  • Geen lange wachtlijst
  • Geen verwijsbrief nodig
  • Vergoeding (deels) mogelijk
Lees meer over mij

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen