Psycholoog Wageningen

Praktijk van Leonieke Pool
bg

Therapie bij burn-out en uitputting in Wageningen

Te veel, te lang...
Is er bij jou een burn-out gediagnostiseerd of heb je zelf het gevoel dat je er tegen aan zit? Dan is het allereerst belangrijk om je dagelijks leven onder de loep te nemen. Wat kun je aan, wat wil je schrappen in je agenda? Een praktische aanpak dus. Iemand die je hierbij helpt dit helder te krijgen en je helpt je grenzen te leren voelen en bewaken erg belangrijk op dit moment omdat is gebleken dat de manier waarop jij je leven leidde (je dacht dat het moest of zo hoorde) niet voor je blijkt te werken.

Daarnaast is het belangrijk om op zoek te gaan naar hoe dit nu is ontstaan. Waardoor is het zover gekomen? Welke ongezonde patronen heb je jezelf aangeleerd die je zo uitputten. Het is belangrijk om je je hiervan bewust te worden zodat je in de toekomst andere keuzes kan gaan maken.

Misschien draag je iets mee, van bijvoorbeeld je ouders, wat voor jou te zwaar is geworden. Welke persoonlijke vaardigheden hebben zich niet goed kunnen ontwikkelen in je kindertijd en jeugd en wil je nu aanleren om het niet nog een keer zover laten komen.

Een belangrijk onderdeel in de therapie zal zijn schaamte. Vaak speelt dit een grote rol bij het ontstaan van een burn-out. De eisen die we tegenwoordig aan onszelf stellen zijn niet gering, zo niet buitensporig hoog. De nadruk ligt op individuele prestaties in de buitenwereld en we zijn veel aan het vergelijken (mede ‘dankzij’ social media).

Er is vaak sprake van een angst om door de mand te vallen. En onbewuste gedachten als: ‘als die en die dat allemaal kan dan moet ik dat toch ook allemaal aankunnen’? De angst voor zogenaamd gezichtsverlies houd ons in de mallemolen tot dat er iets knapt.

Om je een boost te geven is het raadzaam om je op te laden door middel van een energetische behandeling. Hier zijn specifieke technieken voor die heel heilzaam zijn bij uitputting. Jouw zelf herstellend vermogen wordt weer aangezwengeld.

Samen aan de slag

Heb je reeds te maken met een burn-out of wil je voorkomen dat aanhoudende stress en spanning je op dat punt brengen? Neem dan gerust contact met me op voor vragen of voor het maken van een eerste afspraak. Je bent bij mij van harte welkom.


Tags: burnout, burn-out, stress, overspannenheid, reintegratie, therapie, wageningen

Psycholoog Pool in Wageningen

Leonieke Pool

  • Geregistreerd psycholoog
  • Geen lange wachtlijst
  • Geen verwijsbrief nodig
  • Vergoeding (deels) mogelijk
Lees meer over mij

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen