Psycholoog Wageningen

Praktijk van Leonieke Pool
bg

Hulp bij angst en paniekklachten

Angst kan zich in vele vormen en in vele gradaties voor doen. Wat wel zeker is, is dat het een veelvoorkomend thema is. Je bent dus zeker niet de enige die hier last van heeft.

Angst kan een continue sluimerende toestand zijn waarin je leeft. Een paniekerig, zenuwachtig gevoel wat jou dwarsboomt om ontspannen te genieten en objectief te zijn. Het kleurt je dag, het tekent al je ervaringen. En dat is erg vermoeiend. Een onbestemd angstgevoel, je weet misschien niet eens waar het precies zijn oorsprong heeft, kan je wel langzaam en ongemerkt weerhouden van een normaal dagelijks functioneren. Het blokkeert spontaniteit en vreugde. We kunnen gaan uitzoeken waar het vandaan komt en daar aan gaan werken zodat angst geen rode draad meer in je leven hoeft te zijn.

Ook kan er sprake zijn van een dermate gespannen lichaam (al dan niet door een traumatische ervaring) dat jouw hersenen continue het signaal krijgen van jouw lijf dat er een dreiging is (die zich in het moment helemaal niet werkelijk voordoet). De lus lichaam – geest is hierin erg belangrijk. Een gespannen lijf zorgt voor gespannen gedachtes en andersom. Het zorgt helaas voor een (onbewuste) vervormde waarneming van de werkelijkheid, in contact met anderen ga je onbewust uit van bedreiging. En dit heb je misschien zelf niet eens door maar de ondertoon in je gesprekken met bijvoorbeeld je partner of leidinggevende is er een van verdediging waardoor ze op niets uitlopen. Ik kan je leren je lijf te ontspannen. Vaak is het helen van oude ervaringen hierin het belangrijks.

Andere thema’s die aan bod kunnen komen en waarin je je misschien herkent zijn: verlatings- en bindingsangst, de angst om de controle los te laten (werk, opvoeding), faalangst en de angst voor liefde of overvloed.

Als angst een thema van je is dan is ook zeer waarschijnlijk jouw energiesysteem uit balans. Als je er affiniteit mee hebt is het een optie om dit te behandelen en jouw energetisch lichaam weer stevig en geaard te maken. Hierdoor wordt het makkelijker voor je om je niet over te laten nemen door angst prikkels en in je hoofd te gaan zitten.

Wanneer je hierover vragen hebt of je wilt een afspraak maken dan ben je van harte welkom. Neem hiervoor gerust vrijblijvend contact met mij op.


Tags: angst, angststoornis, sociale angst, blozen, paniek, psycholoog, wageningen

Psycholoog Pool in Wageningen

Leonieke Pool

  • Geregistreerd psycholoog
  • Geen lange wachtlijst
  • Geen verwijsbrief nodig
  • Vergoeding (deels) mogelijk
Lees meer over mij

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen